Informatie over de solden in België

Wat zijn de solden eigenlijk precies? Hier lees je meer over de solden 2018. De solden vindt elk jaar tweemaal plaats. Zowel in de maanden januari, als juli kan men in België shoppen met hoge kortingen tijdens de solden. Het is de officiële koopjesperiode in België, waarbij met name seizoensgebonden producten tegen een lagere prijs aangeboden kunnen worden. Dit vanwege aanstaande nieuwe collecties. Omdat dit eigenlijk de enige koopjesperiode zijn door het jaar heen is het vaak erg druk in de solden periodes in de winkels. De wet op de solden is behoorlijk strikt, buiten dus dat deze koopjesperiode wettelijk is vastgelegd mag er in de sperperiode voorafgaand aan de solden niets in de sale gedaan worden.

>> Bekijk hier alle Zomer solden kortingscodes en deals in een overzicht! <<

Wanneer beginnen de solden 2018?

De soldenperiode vindt traditiegetrouw altijd tussen 3 januari en 31 januari en 1 juli tot en met 31 juli plaats. De aankomende wintersolden lopen ook dit jaar, naar goede gewoonte, de hele maand januari door.

Vooral tijdens de wintermaanden is het leuk om door de winkelstraten te wandelen en op zoek te gaan naar de perfecte solden aanwinst. De bekende winkelstraat Meir in Antwerpen is een absolute trekpleister voor dagjesmensen die willen profiteren van de wintersolden. Niet alleen de Antwerpse winkelstraten doen het goed, ook is de koopzondag in Brugge een publieksfavoriet. Om u wegwijs te maken in de verschillende Vlaamse shopping steden, hebben we alle info betreffende openingstijden en populaire winkelstraten verzameld op deze website. U vindt deze informatie onder het tabje “Solden per stad” in het menu linksboven.

De solden 2018 online

Wie liever niet teveel tijd spendeert in de drukke winkelstraten van Antwerpen, Gent, Brugge, Hasselt of Leuven, kan ook gewoon online gaan. Tijdens de online solden van 2018 kan u namelijk niet alleen profiteren van dezelfde hoge kortingen, máár krijgt u er vaak zelfs een extra korting bovenop!

>> Bekijk hier alle Zomer solden kortingscodes en deals in een overzicht! <<

Hoe ontvangt u die extra korting?

Bij vele webshops kan u het hele jaar door gebruik maken van kortingscodes. Deze codes krijgt u vaak wanneer u zich inschrijft op een nieuwsbrief, of wanneer u eerder wat gekocht had of zelfs wanneer u vrienden klant maakt bij de webwinkel. Zo ontvangt u bijvoorbeeld bij Zalando België een 10% kortingscode wanneer u zich abonneert op de nieuwsbrief.